....................Mali prhki keks nadjeven marmeladom koji uvijek odlično paše, uz jutarnju ili uz popodnevnu kavu...............Iako su ovi keksići najbolji s marmeladom , punjenje možete prilagoditi vašim željama....
Potrebno :
100 g svježeg nemasnog sira
70 g šećera u prahu
80 g brašna
2 žumanca
100 g maslaca
2 žlice gustina
marmelada po želji ( jagoda, višnja, brusnica)
1 žumanjak za premazivanje
šećer u prahu za posipanje
Postupak :
1 . Sir izmiksajte sa šećerom u prahu. Maknite mikser, pa dodajte 2 žumanjka, maslac narezan na tanke listiće , brašno i gustin, pa sve skupa rukom izradite u fino glatko tijesto. Po potrebi dodajte malo brašna.
2 . Dobiveno tijesto razvaljajte na radnoj površini posutoj brašnom na debljinu pola cm. Oštrim nožem ili kotačićem za kolače izrežite kvadratiće veličine 7x7 cm. U sredinu svakog kvadratića stavite po malu žličicu marmelade, okusa po vašoj želji, pa spojite dva po dva suprotna kraja ( za ljepljenje krajeva poslužite se žumancem). Sredinu spojenog kvadratića pritisnite lagano prstom. Kvadratiće složite na lim obložen papirom za pečenje te svaki još premažite žumanjkom.
3 . Pećnicu zagrijte na 190 C. Punjene džepiće pecite 10-15 minuta, odnosno dok ne dobiju lijepu zlatno-žutu boju. Pospite ih šećerom u prahu i poslužite.
Savršeni!
OdgovoriIzbriši¡Qué delicia!, se ve fantástico.
OdgovoriIzbrišibesos
Predivni,obožavam testa sa sirom.
OdgovoriIzbrišikrasni su!
OdgovoriIzbrišibaš su dobri! pravo dobri. ja ih volim uz čaj
OdgovoriIzbrišiJela bi ih točno tako, punjene marmeladom - prekrasni su!
OdgovoriIzbrišiKlasik od finih domaćih kolača, prekrasno.
OdgovoriIzbrišiZgodni su, baš me podsječaju na djetinjstvo.
OdgovoriIzbriši