...
....
............Rolada od špinata odličan je i zdrav prilog jelima s bilo kojom vrstom mesa, ali i ovako kao samostalan obrok uz neku finu juhu ili salatu čini jedno fino, zdravo i ukusno jelo....Privlačne je zelene boje, puna je vitamina i minerala, a uz sve to i brzo i jednostavno se priprema.....Dakle drage/i moji ako imate u vašim "frižiderima" ostataka šunke od Uskrsa koju ne znate kako kvalitetno potrošiti , evo jedna dobra ideja...
....
............Rolada od špinata odličan je i zdrav prilog jelima s bilo kojom vrstom mesa, ali i ovako kao samostalan obrok uz neku finu juhu ili salatu čini jedno fino, zdravo i ukusno jelo....Privlačne je zelene boje, puna je vitamina i minerala, a uz sve to i brzo i jednostavno se priprema.....Dakle drage/i moji ako imate u vašim "frižiderima" ostataka šunke od Uskrsa koju ne znate kako kvalitetno potrošiti , evo jedna dobra ideja...
Potrebno :
350 g špinata
50 g mekog brašna
50 g oštrog brašna
2 žlice Gustina
2 režnja češnjaka
prstohvat soli
malo papra
5 jaja
15 dkg prešane pravokutne šunke
malo maslaca
Postupak :
1 . Špinat dobro operite pod mlazom tekuće vode, procijedite ga i osušite. Potom listove zarolajte i oštrim nožem narežite na tanke trakice. Obje vrste brašna i Gustin pomiješajte. Češnjak sitno nasjeckajte. Jaja odvojite. Bjelanjke smiksajte s malo soli u čvrst snijeg. Žutanjcima dodajte usitnjen češnjak, prstvohvat soli i popaprite. Dodajte im pomiješano brašno i Gustin, a da bi razrahlili smjesu dodajte malo snijega od bjelanjaka. Izmjenično dalje u smjesu od jaja umiješajte trakice špinata i tučene bjelanjke. Sve dobro izmješajte.
2 . Pećnicu zagrijte na 160 C. Lim od pećnice obložite papirom za pečenje te tanko premažite kockom maslaca. Smjesu ravnomjerno razmažite i rasporedite po papiru u limu. Pecite 15-18 minuta.
3 . Ispečeno tijesto izvadite iz pećnice. Prekrijte ga šunkom pa oprezno zamotajte u roladu. Roladu narežite na ploške debljine 1,5 cm, poslužite uz glavno jelo, kao prilog ili po želji.
Evo baš sam danas pojela zadnji komad takve rolade sa špinatom. Tradicionalno ju radimo za Uskrs, meni je prefina. :)
OdgovoriIzbrišiSlažem se Anja, hvala!
IzbrišiKrasna rolada, ova zelena boja baš pade u oči :)!
OdgovoriIzbrišiHvala, boja je baš divna i meni! ;))
IzbrišiVolim ovakva lagana jela,rolat mi se baš dopada.
OdgovoriIzbrišiBaš mi je drago, hvala Slađo!
IzbrišiHi, this looks wonderful! What is the difference between the two flours? The English translation doesn't make sense. also the forth ingredient. Thanks :-)
OdgovoriIzbrišiHello, it's about two types of flour, the soft and sharp, but you can use flour that you currently have at home and everything will be fine! Thank you!
IzbrišiBaš je divna, i vrlo fotogenična!
OdgovoriIzbrišiHvala Tihana!
IzbrišiPredivna rolada, dovoljna kao samostalni obrok. Mislim da je pravi ukras na svakom stolu.
OdgovoriIzbrišiDa slažem se i ja, ova vedra zelena boja baš privlači..hvala Gordana!
IzbrišiOdlična rolada. Uskršnjih viškova nema, ali roladicu ću definitivno napraviti s mladim špinatom.
OdgovoriIzbrišiSuper, hvala Tamara!
Izbrišikrasna rolada. osim što izgleda jako lijepo i dekorativno, mora (uz ovakve sastojke) biti i ukusna. odlična ideja, super način za utrošiti ostatke :)
OdgovoriIzbrišiHvala Tanja!
IzbrišiFotke su savršene, baš kao i rolada.
OdgovoriIzbriši;))..hvala!
Izbrišikrasna, ukusna i dekorativna! obožavam ove šarene roladice
OdgovoriIzbrišiHvala Tamara!
IzbrišiPrekrasna a i bez šunke bi bila jednako dobra!
OdgovoriIzbrišiHvala Snježo!
IzbrišiSuper izgleda!
OdgovoriIzbrišiMi u Dalmaciji nekako nismo navikli na ovakve rolade i baš zato su mi zanimljive :)
prekrasno izgleda i sigurna sam da je i takvog okusa :)
Hvala moonea!
IzbrišiJako volim sve varijante ovakvih i slicnih rolata, pa mi se i ova jako, jako dopada... :)
OdgovoriIzbrišiHvala Miki!
IzbrišiPrekrasno, jako primamljivo, odlično izgleda.
OdgovoriIzbrišiDunja hvala Vam!
Izbriši