............Volite ribu?, i ja, obožavam!....evo jednog brzog, a jednostavnog načina kako pripremiti odreske lososa, na jednostavan, mediteranski način.....
............Losos smo navikli gledati u raznim verzijama, a najčešće onu dimljenu, koju bi ja stavila u razne snack varijante poput kanapea ili bruschetta, ili čak ako imate sasvim friške odreske kao što su ovi moji, sirove u sushi varijantama. Ovdje se radi o svježim kotletima za koje će vam trebati nekoliko jednostavnih sastojaka i u nekoliko trenutaka imat ćete izuzetno profinjen, zdrav i ukusan obrok.....
Potrebno :
4 kotleta lososa
(od oko 120 g)
5-6 žlica djevičanskog maslinova ulja
1 žličica suhe mediteranske mješavine
korica i sok jedne limete
sol, papar
100 g male zelene salate poput matovilca,
potočarke ili blitve...
Kako pripremiti :
1 . Losos operite i posušite kuhinjskim papirom. Pomiješajte maslinovo ulje sa sušenim mediteranskim začinima, koricom i sokom limete te paprom i soli. Svaki odrezak premažite marinadom.
2 . Losos pecite na roštilju ili na grill tavi, sa svake strane po pet minuta, pritom ga povremeno premazujte pripremljenom marinadom. na kraju pečenja po potrebi još posolite.
3 . Operite salatu po želji, ili matovilac, kao u ovom slučaju, protresite i ocijedite. Pomiješajte ulje sa solju i sokom limete. Salatu prelijte pripremljenim dresingom pa nju položite pečeni losos. Poslužite uz topla peciva ili s baguetteom.
Obozavam losos na zaru, kojega se do boli najedem svake godine kad provedem mjesec dana u USA. Ovdje, rijetko. Primmaljive su slike, bravo Nado!
OdgovoriIzbrišiJoj Nado, pa kakva je ovo medena salata. Nisam je nikada idela. Losos sam jela ovakav, ali eto zalepila sam se za salaticu. Prelepi krevetić za ribu!
OdgovoriIzbrišiKakva divna boja!
OdgovoriIzbrišiObozavam lososa i sigurno cu probati na ovaj nacin.
Savršeno!
OdgovoriIzbrišiSjajno !!!
OdgovoriIzbrišiVolim losos u svakoj varijanti!
OdgovoriIzbrišiNa mojem blogu čeka te lijepa nagrada. Dođi i preuzmi je!
Super!!!
OdgovoriIzbrišiobožavam, mogla bih živjeti na ribi
OdgovoriIzbrišisuper recept
Ovo je parce ribe koje zamisljam u onim danima kad bih samo ribu jela a nema je :)
OdgovoriIzbrišiOvo je extra,mogla bih spremiti ove nedelje ...
OdgovoriIzbrišiI ja ga jako volim. I to ga bas volim sa par osnovnih sastojaka. Tada mi je najbolji.
OdgovoriIzbrišiovo izgleda savršeno, divan ručak, baš sam neki dan gledala losos u ribarnici, al' sam se ipak odlučila za orade, bile su dosta povoljno. Ali losos po ovom receptu ćemo jednom napraviti, možda ubrzo. :))
OdgovoriIzbrišiNema ništa bolje, masnjikava riba na grilu. Predivno.
OdgovoriIzbrišiBas voliom lososa, predivne fotke i recept!
OdgovoriIzbrišiObožavam ove odreske od lososa i njih dosta često jedemo. Obavezno ću ga isprobati i ovako pripremljenoga. :)
OdgovoriIzbrišiWow, jos kad bi ti meni ovo i pripremila, pa ja bih se razbila od klope. A, ovako sa ceznjom cu gledati u tvoje prelepe fotke i zudeti za ukusom i mirisom koji losos siriiiii:)))) Dodji, kad stignes, imam nesto za tebe:)
OdgovoriIzbrišiThe photo says it all..... delish and tasty! A great pick for any festive cuisine :-)
OdgovoriIzbrišinisam probala lososa sa žara. nisam baš ljubitelj dimljenog.. ali sa žara.. ma mora da je dobro. još sa rikulom :))
OdgovoriIzbrišilipo i meni drago vidit...
OdgovoriIzbrišiovo su jedne od najljepših slika koje sam vidjela u životu. što bi dala za jednu porciju .... :vmrla
OdgovoriIzbrišiBaš sam tražila takav recept, na slikama izgleda primamljivo
OdgovoriIzbrišiOdličan recept, drago mi je da sam naišla na ovaj blog, totalno sam zaboravila na ribu u zadnje vrijeme :)
OdgovoriIzbriši