četvrtak, 30. svibnja 2013.

Palačinke s kremom od sira i umakom od jagoda




















































..........Za najbolje , ali i najbrže oduševljenje svih vama prisutnih ispecite palačinke. Njih svi vole. Za još bolji dojam premažite ih finom kremom od sira i slatkog vrhnja i za kraj prelijte umakom od svježih jagoda. Po želji dekorirajte sjeckanim pistacijama i fešta može početi..............
























































Potrebno :

250g svježih jagoda
250 g marmelade od jagoda
1 vanilin šećer
1 l mlijeka
2 dcl mineralne gazirane vode (po želji)
malo soli
2 jaja
meko brašno
ulje za pečenje
200 g svježeg sira
100 ml slatkog vrhnja za šlag
sok i naribana korica jedne naranče
3 žlice šećera u prahu + za posipanje
sjeckane pistacije za ukrašavanje - po želji


Postupak :

1 . Za palačinke stucite jaja, dodajte im dobar prstohvat soli te ih pjenjačom dobro izmješajte . Dodajte mlijeko i po želji mineralnu vodu, izmješajte s jajima. Dodajte brašno koliko je potrebno da bi tijesto bilo malo gušće i tekuće. Pecite palačinke u tavi s malo ulja (po jednu žlicu ulja za svako pečenje palačinke), s jedne, a zatim kratko i s druge strane. Slažite ih na pripremljen , po mogućnosti topao tanjur. 
2 . Jagode očistite i dobro operite pod mlazom hladne vode, narežite ih na komadiće. U loncu zagrijte marmeladu, dodajte jagode i vanilin šećer i pirjajte cca 5 minuta. Sir izmiksajte sa šećerom u prahu te sokom i koricom naranče. ( Ako koristite kupovnu naranču operite je pod mlazom vruće vode i dobro izbrišite). U kremu od sira dodajte tučeno slatko vrhnje. 
3 . Palačinke ravnomjerno premažite kremom od sira a zatim i umakom od jagoda. Zarolajte ih i pospite šećerom u prahu te po želji prelijte s još umaka od jagoda i sjeckanim pistacijama.






Broj komentara: 8:

  1. Uh jako su dobre :) Meni su palačinke u svim kombinacijama savršene :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Divno ispecene palacinke i kombinacija iz snova!:)))

    OdgovoriIzbriši
  3. Ovo je neodoljiva fešta!!! Jedva mičem pogled sa slika...

    OdgovoriIzbriši
  4. Thank you for the auspicious writeup. It in fact was a amusement account it.
    Look advanced to more added agreeable from you! However,
    how could we communicate?

    My blog post - hultquist jewellery copenhagen

    OdgovoriIzbriši